fallback

В успеха на ресторантьорския бизнес е здравословната храна, смята експерт

Мотивирам екипа си с добро отношение, посочи собственикът на “Слънце Луна” Свилен Класанов

18:01 | 15.02.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В „Слънце Луна“ обучаваме младите хора на здравословен начин на живот, на избор на качествена храна, разказа Свилен Класанов, собственик на „Слънце Луна“ в предаването “Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той поясни, че се съобразява с това какво допринасят продуктите, които произвежда неговата компания, за обществото и за околната среда. Част от компанията са хлебопекарни и вегетариански ресторант в София, мелница в с. Долна Диканя и онлайн магазин.

"Здравословната храна е приготвена на първо място от човек, от живи същества с правилното отношение и намерение, тоест хората да не са експлоатирани, приготвяйки тази храна", посочи той. 

Класанов допълни още, че здравословната храна не трябва да бъде обработвана по начин, който да води до неприятни последици за организма, както и да е отгледана без химичната намеса.

Според бизнесмена, за да бъде един ресторант успешен, той трябва да има цялостна концепция и добър екип.

Що се отнася до създаването на екип, Класанов потвърди, че става все по-трудно да заинтригуваш човек да работи за някой друг и смята това за промяна, която се случва в световен мащаб.

„Хората стават все по-капризни и по-трудно мотивирани да работят за някой друг. Като добавим и факта, че много от младите интелигентни хора в България също избягаха в чужбина, става все по-трудно да се намери персонал, който да е наистина мотивиран да работи качествено и съвестно", сподели Свилен Класанов.

Той е категоричен, че мотивира хората си с добро отношение. "Общувам си с тях по най-естествен начин. Опитвам се спазвам абсолютно всички мои уговорки с тях, било то устни или писмени“, допълни той.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още